Bike computer vs smartwatch!

Καθώς βγαίνουμε από την πόρτα για μια βόλτα με το ποδήλατο μας ή μια προπόνηση, υπάρχει συχνά η επιθυμία να προσθέσουμε κάποια λειτουργικότητα μέσω ενός bike computer ή ενός smartwatch.

Η σύγχρονη τεχνολογία σημαίνει ότι οι συσκευές με δυνατότητα GPS μπορούν να συνδυαστούν με σχετικούς αισθητήρες και να παρακολουθούν την απόδοσή μας καθώς οδηγούμε. Οι ίδιες συσκευές μπορούν επίσης να βοηθήσουν στον ρυθμό, να παρακολουθούν την εξέλιξη της φυσικής μας κατάστασης και να μας επιτρέπουν να ακολουθούμε σύνθετες διαδρομές για να βρούμε νέες περιπέτειες.

Όσο πιο προηγμένες είναι οι συσκευές, τόσο περισσότερα προσφέρουν, αλλά δεν είναι πάντα ξεκάθαρο αν είναι πιο λογικό να επιλέξετε έναν από τους καλύτερους υπολογιστές ποδηλάτων ή το καλύτερο έξυπνο ρολόι για ποδηλασία .

Προσωπικά, δεν βγαίνω ποτέ από το σπίτι μου χωρίς κάποιο μέσο παρακολούθησης της διαδρομής. Έχω περάσει πολλές ώρες κοιτάζοντας τις οθόνες ενώ διανύω μεγάλες αποστάσεις. Έβαλα ακόμη και αυτούς τους υπολογιστές σε δοκιμή ενώ οδηγώ σε εσωτερικούς χώρους για να δω τα όρια αυτού που μπορούν να προσφέρουν.

Ωστόσο, όσο μου αρέσουν τα bike computers, υπάρχει επίσης μια έλξη στη σχετική απλότητα ενός smartwatch. Είναι ακριβώς εκεί στο χέρι σας, πάντα έτοιμο για χρήση, αλλά μπορεί να προσφέρει τα ίδια χαρακτηριστικά; Εάν εξετάζετε προσφορές και για τις δύο αυτές επιλογές και αναρωτιέστε τι είναι πιο βολικό για εσάς, συνεχίστε να διαβάζετε για να δείτε τι αξίζει να αγοράσετε.

Bike rider with a smartwatch orthopetalia bikes

1. Θέλετε μια μεγάλη οθόνη που να είναι πάντα ορατή;

Αυτός είναι συχνά ο ευκολότερος τρόπος για να γίνει διάκριση μεταξύ των δύο επιλογών. Με έναν bike computer, έχετε μια οθόνη που βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του ποδηλάτου σας, επομένως το μέγεθος της οθόνης μπορεί να ποικίλλει από κάτι σχετικά μικρό όπως το Garmin Edge 130 ή το Wahoo Elemnt Bolt, μέχρι την οθόνη 3,5 ιντσών που θα βρείτε στο Garmin Edge 1040 Solar ή Garmin Edge 1030 Plus.

Αν θέλετε να βλέπετε πολλά δεδομένα ταυτόχρονα, ένας bike computer είναι ο ξεκάθαρος νικητής

Ωστόσο, το πραγματικό μέγεθος των οθονών δεν αυτό που κάνει τη διαφορά. Τα καλύτερα smartwatch προέρχονται από μια ομάδα ταλαντούχων σχεδιαστών που έχουν αφιερώσει πολύ χρόνο για να ανακαλύψουν πώς να παρουσιάσουν τις πληροφορίες που πρέπει να δείτε με τρόπο που να έχει νόημα με τους περιορισμούς χώρου μιας μικρότερης οθόνης.

Ανεξάρτητα από το πόσο καλός είναι ο σχεδιασμός, δεν μπορούν να παρακάμψουν οτι αν θέλετε να δείτε τι εμφανίζει στο έξυπνο ρολόι σας, πρέπει να φέρετε το χέρι σας στο οπτικό σας πεδίο και να κοιτάξετε. Ο υπολογιστής του ποδηλάτου σας χρειάζεται απλώς μια μικρή ανακατεύθυνση των ματιών σας.

Αυτό κάνει τη συνεχή προβολή έναντι της περιστασιακής προβολής ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να αποφασίσετε. Υπάρχουν μερικοί αναβάτες που δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι δεν θα μπορούσαν να δουν αμέσως τα δεδομένα τους ανά πάσα στιγμή σε μια προπόνηση. Για άλλους αυτή η συνεχής ανάγνωση είναι αρνητική.

Εάν προτιμάτε να καταγράφετε τη διαδρομή σας χωρίς να βλέπετε συνεχώς τα δεδομένα σας, ένα smartwatch είναι η σωστή επιλογή σας. Εάν θέλετε να έχετε ένα heads-up display ενώ οδηγείτε, επιλέξτε έναν bike computer.

2. Θέλεις να παρακολουθείς όλη σου τη ζωή ή μόνο το χρόνο σου πάνω στο ποδήλατο;

Οι bikes computers προσφέρουν λειτουργίες που σας βοηθούν ενώ οδηγείτε ένα ποδήλατο. Συνδυάζονται με τους αισθητήρες σας για να παρακολουθούν τη φυσική σας κατάσταση και προσφέρουν πλοήγηση καθώς οδηγείτε.

Ένα καλό bike computer θα συνεχίσει να μπορεί να χρησιμοποιηθεί με κάτι εκτός της λίστας μας με τα καλύτερα trainers, αλλά αυτό είναι ακόμα όσο είστε πάνω σε ένα ποδήλατο. Όταν κατεβείτε από το ποδήλατο, ένα bike computer σταματά να είναι χρήσιμο.

Ένα smartwatch υπάρχει όταν οδηγείτε ένα ποδήλατο, αλλά είναι επίσης εκεί όταν τρέχετε, όταν κολυμπάτε, όταν περπατάτε ακόμα και όταν κοιμάστε. Για τους αθλητές πολλαπλών αθλημάτων, η δυνατότητα μετάβασης μεταξύ τρεξίματος, ποσηλαδίας και κολύμβησης θα είναι μια ακαταμάχητη επιλογή ένα smartwatch.

Ακόμα κι αν είστε κυρίως ποδηλάτης, η ικανότητα ενός smartwatch να παρακολουθεί το υπόλοιπο της ζωής σας είναι χρήσιμη. Τα έξυπνα ρολόγια διαθέτουν ενσωματωμένους αισθητήρες καρδιακού ρυθμού, ώστε να παρακολουθούν πάντα την κατάσταση αποκατάστασης και την ανταπόκρισή σας στην προπόνηση.

Συχνά παρακολουθούν επίσης τον ύπνο σας. Ειδικά τα έξυπνα ρολόγια Garmin προσφέρουν μια καλύτερη εικόνα του πώς η προπόνησή σας επηρεάζει το σώμα σας. Εάν ξεκινήσετε την υπερβολική προπόνηση, ο ύπνος σας θα υποφέρει και το έξυπνο ρολόι σας θα το κάνει ορατό.

bike rider cycle computer mounted on a bike. orthopetalia podilato

3. Ψάχνετε για περισσότερα από τα απλά χαρακτηριστικά φυσικής κατάστασης;

Είναι δύσκολο να αποφασίσετε μεταξύ ενός smartwatch και ενός bike computer για αθλητική χρήση, επειδή προσφέρουν πολύ παρόμοια χαρακτηριστικά. Ένας bike computer θα τείνει να χρησιμοποιεί τη μεγαλύτερη οθόνη του για να κάνει ορατές περισσότερες πληροφορίες ταυτόχρονα και ένα έξυπνο ρολόι θα σας βοηθήσει να ξεφύγετε από το ποδήλατο, αλλά υπάρχει μεγάλη διαφροά.

Υπάρχει ισοτιμία όταν πρόκειται για πράγματα όπως η παρακολούθηση και η πλοήγηση διαδρομής GPS, οι συνδέσεις με τους μετρητές ισχύος και τα όργανα παρακολούθησης καρδιακών παλμών, ακόμη και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Ωστόσο, τα καλύτερα έξυπνα ρολόγια κάνουν περισσότερα από την απλή παρακολούθηση αθλημάτων.

Ένας bike computer προσθέτει λειτουργίες στον χρόνο σας στο ποδήλατο, αλλά ένα smartwatch προσθέτει λειτουργίες σε ολόκληρη τη ζωή σας. Ένα έξυπνο ρολόι θα συνδεθεί στο τηλέφωνό σας και θα παρέχει ειδοποιήσεις στον καρπό σας χωρίς ποτέ να βγάλετε το τηλέφωνό σας έξω από τη τσέπη σας.

Εναλλακτικά, μπορείτε να αφήσετε το τηλέφωνό σας στο σπίτι και μερικά smartwatches θα σας επιτρέψουν να συνδέσετε ακουστικά για αναπαραγωγή μουσικής. Ένα άλλο χρήσιμο χαρακτηριστικό ορισμένων έξυπνων ρολογιών είναι η τεχνολογία NFC που επιτρέπει πληρωμές χωρίς τηλέφωνο ή πορτοφόλι.

Η ουσία είναι ότι ένα έξυπνο ρολόι μπορεί να είναι πολύ περισσότερα από μια συσκευή γυμναστικής.

Συμπέρασμα

Εάν θέλετε να κάνετε πραγματικά απλή την επιλογή μεταξύ ενός smartwatch και ενός bike computer, σκεφτείτε σε τι θέλετε να εστιάσετε. Ένας bike computer είναι ένα ειδικά σχεδιασμένο εργαλείο για το χρόνο που αφιερώνεται στην οδήγηση ενός ποδηλάτου.

Ένα έξυπνο ρολόι προσφέρει πολύ περισσότερες δυνατότητες όταν δεν είστε στο ποδήλατο, αλλά θα είναι πάντα κάπως συμβιβαστικό ενώ οδηγείτε το ποδήλατό σας.

Αξίζει επίσης να εξεταστεί το πλεονέκτημα της ύπαρξης bike computer και smartwatch. Όταν βγαίνω με το ποδήλατο δρόμου ή mtb μου, χρησιμοποιώ bike computer. Έχω πάντα ορατά τα δεδομένα που χρειάζομαι και δεν υπάρχει τίποτα στον καρπό μου που να παρεμβαίνει στην εφαρμογή των μπουφάν ή των γαντιών.

Μόλις φτάσω σπίτι, βάζω το έξυπνο ρολόι μου για να μπορώ να παρακολουθώ τον καρδιακό μου ρυθμό για να δω πόσο καιρό παραμένει ψηλός, να παρακολουθώ πόσο καλά κοιμάμαι και να λαμβάνω όλες τις ειδοποιήσεις από το τηλέφωνό μου χωρίς να το βγάλω.

Αν πάρω το ποδήλατο της πόλης μου στο κατάστημα, δεν ασχολούμαι με έναν bike computer, αλλά μπορώ να παρακολουθώ τη δουλειά που κάνω ως μέρος της συνολικής προπόνησης μου.

Τόσο ένα έξυπνο ρολόι όσο και ένας bike computer είναι μια οικονομική επένδυση, αλλά λειτουργούν τέλεια ως ζευγάρι και δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη στιγμή για να γίνουν και τα δύο πραγματικότητα.

Η Wahoo και η Garmin είναι δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα σε bike computer που πωλούν επίσης έξυπνα ρολόγια γυμναστικής και αυτή τη στιγμή προσφέρουν και οι δύο προσφορές. Μεταβείτε στις σελίδες μας για τις καλύτερες προσφορές Garmin και Wahoo και θα έχετε χιλιάδες επιλογές στις καλύτερες τιμές.

rider using a cycling computer, and another rider using a smartwatch orthopetalia.gr podilato

Βρείτε όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ, το καλύτερο service αλλά και τις σωστές συμβουλές για το ποδήλατο σας στο κατάστημα μας!

Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα orthopetalia.gr μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από ποδήλατα, όπως ΒΜΧ ποδήλατο, Cyclocross ποδήλατο, Fatbike, MTB ποδήλατα, Ηλεκτρικά ποδήλατα, ποδήλατα Δρόμου, Trekking, Track-Πίστας, Παιδικό ποδήλατο, Σπαστό ποδήλατο, Χρονομέτρου – Τριάθλου, Τρίκυκλο καθώς και μια μεγάλη ποικιλία από αξεσουάρ ποδηλάτου και ανταλλακτικά ποδηλάτου.

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με το τηλεφωνικό μας κέντρο και να ζητήσετε πληροφορίες σχετικά με κάποιο προϊόν ή ακόμα και να σας προτείνουμε εμείς κάποιο κατάλληλο για την χρήση που το επιθυμείτε! Είμαστε στη διάθεση σας και θα χαρούμε πραγματικά να σας εξυπηρετήσουμε και να σας φέρουμε πιο κοντά στο κόσμο της ποδηλασίας!

Δείτε περισσότερες χρήσιμες συμβουλές από τους ειδικούς στο ποδήλατο: